Grunden, til at kvinder siger, at de kan nøjes med ét stykke mørk chokolade,

er, at det oftest smager dårligt….

Ligesom ruccola har mørk chokolade en slags Kejserens-nye-klæder-status. Men jeg tør godt afsløre selvbedraget: Mørk chokolade er bittert og smager sjældent særlig godt. Og nej, det er ikke fordi, jeg ikke har smagt “rigtig god mørk chokolade”. Valhrona i alle afskygninger. Økologisk AMMA. Summerbird. Og så videre. Jeg har været der. Men jeg vil til enhver tid foretrække en plade mælkechokolade med nødder eller en chokoladebar af en slags. Eller en pose Matadormix eller et stykke fuldfed kage, for den sags skyld.

Faktisk tror jeg, at rigtig mange har det på samme måde som jeg. Men på en eller anden måde er det blevet ukvindeligt at kaste mælkechokolade i kæften. Det er som om, det i glansbilledet anno 2015 ser bedre ud og er mere overskudsagtigt, hvis vi sidder og nipper til et enkelt  stykke “rigtig god mørk chokolade” til kaffen, end at vi indrømmer hang til at kaste os over store kageborde eller ligge og fedte i sofaen med chokoladebarer og chipsposer.

Faktisk er det kommet så langt, at chokolademager Mikkel Friis-Holm, der for anden gang vandt verdensmesterskabet i mælkechokolade for en måned siden, i flere interviews nærmest måtte undskylde for sin kunst. Han indrømmede, at mælkechokolade-kategorien ikke er lige så prestigefyldt som mørk chokolade-kategorien, fordi mælkechokolade opfattes som “lidt for børn”. What?

Jo,jo, jeg er klar over, at det ikke er sundt at frådse i kilovis af mælkechokolade eller andre søde sager hver dag. Lige meget om man er mand eller kvinde. Og jeg er med på, at vi får tudet ørerne fulde af fedmeepidemi og skal have fokus på sund livsstil og at vi alle selvfølgelig er vilde med byggrød og jordskokker. Og at det i den ånd helt sikkert er sundere at nøjes med et stykke “rigtig god mørk chokolade” end at spise en plade mælkechokolade. Jeg synes bare ikke, vi kvinder skal bilde os selv ind, at vi foretrækker det. (No offence over for de få, der helt ærligt måtte kunne nyde mørk chokolade). Jeg synes ikke, vi har behov for selvbedraget og glansbilledet. Og at vi skal have dårlig samvittighed over en gang imellem at spise noget, der ikke er minimum 70% kakao i. Vi har sgu nok at få dårlig samvittighed over.

Jeg mener selvfølgelig heller ikke, at mænd skal have dårlig samvittighed over at spise mælkechokolade. Det oplever jeg bare ikke, de har. Det kan godt være, de også har skabt nogle glansbilleder med palæo,  crossfit, barolo og alt det der. Men jeg har endnu ikke hørt en mand sige, at han altså meget hellere ville have et stykke “rigtig god mørk chokolade” end en Marsbar, hvis han skulle vælge.

Så min pointe er: Drop chokolade-tyranniet. Lad os ikke – i sundhedstrippet og jagten på det perfekte liv – glemme at nyde livet lidt. Og indrømme at det en gang imellem indebærer en plade “rigtig god MÆLKEchokolade” 🙂

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s